25.4 C
Zvornik
30. септембра 2023.

Brnabić: Od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva

Vakcinacija za sljedeću prioritetnu grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, počeće sutra, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić je rekla da su predstavnici medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, na apel medijskih udruženja, ali i na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva – kazala je Brnabić poslije obilaska škole „Milan Munjas“ u Ubu i apelovala na sve da se što u većem broju prijave.

Kako je navela, što se brže i efikasnije obavi vakcinacija to ćemo se brže vratiti normalnom životu.

Izrazila je očekivanje da će se tokom 2021. godine, u zdravstvenom smislu, vratiti onome što smo živeli prije pandemije korona virusa.

– Veoma je važno što su škole danas počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa – izjavila je Ana Brnabić.

Brnabić je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družuli se, obrazovali i stekli radne navike.

– Zbog toga smo donijeli odluku da krenemo ponovo sa nastavom nakon zimskog raspusta. Imamo izuzetno dobar sistem nadzora nad novooboljelima, pratićemo sa timovima svakodnevno broj novoobolelih, učenika,i nastavnog i vannastavnog osoblja u školama, i trudićemo se da im pružimo svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije, što duže – rekla je Brnabić.

Zato je pozvala prosvetne radnike da se u što većem broju odazovu vakcinaciji ili kod svojih školskih uprava ili preko portala eUprava, elektronski ili telefonski, jer je, kako kaže, to sistem koji u ovom trenutku savršeno funkcioniše.

– Počeli smo da pozivamo na vakcinaciju te ljude koji su izrazili interesovanje – kazala je premijerka Srbije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
957PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se