23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

“Učimo djecu da izrastu u bolje ljude” Hor zvorničke muzičke škole nastupaće sa pjesmom „Vjeruj u ljubav“

Ova humanitarna akcija se tradicionalno, već 11. put, održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” biće iskorištena za pokretanje prve banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano (majčino) mlijeko.

Direktor Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” Dijana Zekanović rekla je da je čast za ovu obrazovnu ustanovu i sve učesnike što je prepoznat njihov rad i što su dobili poziv da budu dio jedne ovakve humanitarne akcije.

– Rado i sa zadovoljstvom odazvali smo se ovoj lijepoj akciji, koja će pomoći i našim učenicima da, osim kulture i časova obrazovanja, nauče i lekciju iz vaspitanja o potrebi da se čine dobra djela i da izrastu u bolje ljude – rekla je Zekanovićeva.

Ona je istakla da je poziv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović za učešće na humanitarnoj akciji ujedno i dokaz da se u ovoj ustanovi vrijedno radi i uspješno prezentuje Zvornik na takmičenjima u Republici Srpskoj i regionu.

Zekanovićeva je istakla da su djeca sa radošću prihvatila poziv da učestvuju u humanitarnoj akciji, kao i da im nedostaju nastupi zbog pandemije virusa korona.

– Nastupićemo sa pjesmom, koju smo već snimili, simboličnog naziva “Vjeruj u ljubav”, za koju je aranžman napisala naša profesorica Tamara Lazić, dok je dirigent, takođe naš profesor, Ljubiša Popović – rekla je Zekanovićeva.

Ona je rekla da numeru izvode, solisti, hor i orkestar, ali u manjem broju, radi prilagođavanja epidemiološkim mjerama.

Prva banka humanog mlijeka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, budući da se na ovom mjestu vrši medicinsko zbrinjavanje najvećeg broja prijevremeno rođene djece iz svih dijelova Srpske.

Inicijator ovogodišnje humanitarne akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice”.

S obzirom na to da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Srpskoj neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, ove godine će, tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program.

Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, biće emitovana na prvom programu Radio-televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji 27. decembra u večernjem terminu.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare. Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani umjetnici iz regiona.

U okviru akcije u decembru je aktivan i “M:tel” humanitarni broj 1411, a pozivom na broj građani će biti u mogućnosti da podrže akciju sa jednom KM.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se