3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

U Srebrenici uručena poljoprivredna mehanizacija

Opšta poljoprivredna zadruga „Srebrenica“ podijelila je danas 25 setova sitne poljoprivredne mehanizacije svojim kooperantima koji su iskazali interesovanje i spremnost da obezbijede 25 odsto vrijednosti mehanizacije i priključaka koje su naručili.
Predaja mehanizacije obavljena je u krugu ove zadruge u Potočarima, gdje je obavljena i kratka edukacija korisnika o rukovanju tim sredstvima.

Direktor zadruge Ivan Todić rekao je Srni da je ova mehanizacija obezbijeđena kroz projekat koji finansira EU, a njena ukupna vrijednost je 200.000 KM.

On je naveo da je riječ o novoj vrijednoj mehanizaciji, kao što su motokultivatori, freze, kosilice i druga mehanizacija sa priključcima.

Nosioci projekta su UNDP i Češka razvojna agencija.

„Ovo je značajna pomoć malim poljoprivrednim proizvođačima da na povoljan način dođu do neophodne mehanizacije za obradu imanja i proširenje poljoprivredne proizvodnje“, ocijenio je Todić.

On je pojasnio da su prethodno anketirani zainteresovani kooperanti i da je nabavljena mehanizacija prema njihovim izraženim potrebama. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se