9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Šurbat: Savićev intervju je pokušaj izliva nezadovoljstva i nanosi štetu Veteranima i Srpskoj

Udruženje „Veterani Republike Srpske“ najavilo je da će podnijeti tužbu protiv poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Nebojše Vukanovića i bivšeg člana ove organizacije Dragana Savića zbog iznošenja neistina u vezi sa ikonom koju je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

Zamjenik predsjednika „Veterana Republike Srpske“ Dobroslav Šurbat rekao je danas u Zvorniku da će „Veterani“ protiv Vukanovića i Savića podnijeti tužbu, jer je „intervju Vukanovića sa Savićem bio zlonamjeran, neistinit, klevetnički i uvredljiv“.

Vukanović je pokušao iskoristiti Savića, čije se nezadovoljstavo i sukob sa predsjednikom Veterana Republike Srpske Duškom Vukotićem pretvorilo u mržnju, ne vodeći računa kome će iznesene neistine nanijeti štetu, rekao je Šurbat na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je pokušaj da se dođe do istine o ikoni Svetog Nikole putem „Veterana Republike Srpske“ čist promašaj i zloupotreba javnog prostora Nebojše Vukanovića.

Šurbat je rekao da je četvoročlana delegacije „Veterana Republike Srpske“ bila kod tada predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a ne samo Šurbat i Vukotić, kako tvrde Vukanović i Savić.

Šurbat je rekao da tom prilikom nije poklonjena ikona.

-Nije tačno da smo razgovarali, kako u intervjuu Savić kaže, o statusu javnog ili posebnog interesa Veterana Republike Srpske, jer je poznato da su Veterani Srpske status od javnog i posebnog interes dobili mnogo ranije nakon što su ispunili sve zakonske uslove – rekao je Šurbat.

Prema njegovim riječima, tačna tema razgovora bili su amandmani na Ustav Republike Srpske i tada je tražena Dodikova podrška, dok je Savić bio zadužen da razgovara sa opozicionim poslanicima, koji su mu obećali podršku, ali je nisu ispoštovali.

Šurbat je naglasio da nije tačna tvrdnja Vukanovića i Savića da je Vukotić 2018. godine boravio u Lugansku jer je bio mnogo ranije.

-Jedino što je tačno u tom intervjuu jeste da su Veterani Srpske kolektivni članovi Nasljednika pobjede, organizacije veterana iz Moskve koja broji oko 13 miliona članova – rekao je Šurbat.

On je dodao da je tačno i to da svake godine „Veterani Srpske“ odlaze na forum veterana u Moskvu, gdje prisustvuju raznim aktivnostima, ističući da su imali i priliku da vide i izložbu ruskog ordenja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se