12 C
Zvornik
20. април 2024.

Stevanović: Krsne slave obilježavati u krugu najuže porodice

 Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas je epidemiološka situacija u ovom gradu i okruženju i dalje nezadovoljavajuća, te apelovao da se krsne slave obilježavaju isključivo u krugu najuže porodice.
„Broj zaraženih virusom korona u Zvorniku je dostigao, kako kažu epidemiolozi, neku ravnu liniju, ali to ne bi trebalo da nas opusti. Naprotiv, moramo da se pridržavamo svih propisanih mjera koje sprečavaju širenje epidemije“, rekao je Stevanović novinarima.

On je naglasio da još nije kraj epidemije i da se ne zna šta sve slijedi u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, ako se sugrađani budu pridržavali svih propisanih mjera protiv širenja virusa korona time će se direktno smanjiti mogućnost zaraze svakog pojedinca, a indirektno spasiti zdravstveni sistem koji je na ivici snage.

„Zbog toga molim sugrađane da se pridržavaju propisanih mjera, kao i one koji još ne vjeruju u pandemiju sa kojom se suočila cijela zemaljska kugla. Da bismo novogodišnje i božićne praznike dočekali i proslavili što zdraviji potrebno je da naše kontakte smanjimo na minimum, da nosimo zaštitne maske, redovno peremo ruke, da ne prisustvujemo nikakvim okupljanjima, naročito u zatvorenim prostorima. Na taj način bismo već obavili dvije trećine posla u zaštiti od pandemije“, poručio je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se