1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Srpskoj 30 miliona evra za koridore rijeka Save i Drine

Međunarodna banka za obnovu i razvoj na ovaj način podržala je Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine koji će se provoditi u tri faze, a regionalnog je karaktera jer uz BiH obuhvata područje Crne Gore i Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija i trezora.

Bevanda je naglasio da je riječ o važnom i složenom projektu koji ima za cilj zaštitu okoline, ali i zaštitu od poplava, te unapređenja plovnog puta deminiranjem desne obale koridora rijeke Save.

“Važnost ovog projekta je i u regionalnoj saradnji koja nam je u ovom segmentu potrebna, što smo najbolje vidjeli kada su bile poplave. Moramo se okrenuti zaštiti okoline i ulaganjima u naše prirodne potencijale”, istakao je Bevanda.

Prema uslovima iz ovog ugovora o zajmu, 30 miliona evra biće alocirano na Republiku Srpsku, uz rok otplate od 32 godine i sedam godina grejs perioda.

Bevanda je izrazio zahvalnost Svjetskoj banci koja pruža podršku u konsultantskim poslovima i finansiranju projekata koji doprinose boljem kvalitetu života građana BIH.

Ugovor je potpisan bez uobičajenih ceremonija zbog epidemioloških mjera koje su preduzete radi sprečavanja virusa korona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se