9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Pronađen nestali avion – nema preživjelih

Pripadnici SAJ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na lokalitetu Kozara prije pronašli su avion koji je nestao juče, potvrđeno je u MUP Republike Srpske.

„Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su danas na području sela Subotići, na Кozari ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen juče,10.12.2020. godine u 14,10 časova Policijskoj stanici Gradiška. Avion je lociran u okviru velike potrage koja je danas nastavljena na području Кozare od strane pripadnika policijskih uprava Gradiška i Prijedor, jedinica žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa Republike Srpske, planinara, lugara i drugih građana“, rečeno je iz MUP-a RS.

O događaju je obavješteno nadležno Tužilaštvo BiH.

Avion je nestao juče oko 14 časova iznad Omarske, a odmah je pokrenuta intenzivna potraga koja je trajala do sinoć u ponoć, a nastavljena je jutros u 8 sati.

Timovima Civilne zaštite Srpske su se pridružili pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, pripadnici MUP-a Republike Srpske, planinari, zaposleni u preduzeću „Šume Srpske“, te lovci. 

U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako je ATV ranije pisao, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Nezvanično, nema preživelih, a iz olupine aviona vidi se jedno telo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se