12 C
Zvornik
25. април 2024.

Počela božićna humanitarna akcija Svetosavske omladinske zajednice i Crkvene opštine Zvornik

Uvidjevši da je vrijeme pandemije još više ugrozilo egzistenciju onih koji su i ranije živjeli u teškim životnim uslovima, u saradnji sa Dobrotvornom organizacijom “Trojeručica“ koja dejstvuje po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, prije nekoliko sedmica Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika i Crkvena opština Zvornik – Stari Grad pokrenule su humanitarnu akciju radi pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nalazeći se u danima božićnog posta kada se postom i molitvom, potpomognuti Božijim milosrđem oslobađamo sile grijeha radi što dostojnijeg susreta i sjedinjenja sa Bogomladencom kroz Sveto Pričešće, trudimo se da učinimo što više dobrih djela prema našoj braći koja u siromaštvu stradaju – kažu organizatori akcije.

Ovim putem pozivaju parohijane i sve ljude dobre volje koji su u finansijskoj mogućnosti, da za novac koji im pretekne u danima posta, od skromnije proslavljenih slava i praznika, pomognu akciju ili neku siromašnu porodicu u svojoj blizini.

Namirnice namjenje akciji mogu da se donesu u crkvu. Takođe, akcija se može pomoći uplatom novca, kao što je već napomenuto. Od novčanog iznosa će da se kupe osnovne životne namirnice.

Po završetku akcije, pred Božić, ugroženima će se distribuirati ono što je prikupljeno u vidu životnih namirnica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se