9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

„Petarde nisu igračke“

U sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“, koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 15. decembra tekuće do 15. januara naredne godine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju pojačane aktivnosti kako bi predstojeći praznici i period ispred nas, protekli bez posljedica po naše građane.
Takođe, podsjećamo građane da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva zakonom. Zakonom o javnom redu i miru propisano je da ko upotrijebi pirotehnička sredstva na mjestima i na način koji izaziva uznemirenost građana, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 KM.
Sve preventivne i represivne aktivnosti u sklopu ove kampanje preduzimaju se s ciljem sprečavanja nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava i upoznavanja građana i djece sa opasnostima koje mogu proisteći iz njihove nepravilne upotrebe.
Tokom protekle godine, na području Policijske uprave Zvornik nije bilo zabilježenih slučajeva povrijeđivanja prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se