8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Najbolji inovativni nastavnik u BiH, Božo Ilić iz zvorničkog TŠC-a!

Na sinoćnoj dodjeli nagrada, koja je ove godine održana online, profesor Božo Ilić zaposlen u Tehničkom školskom centru u Zvorniku dobio je nagradu za najboljeg inovativnog nastavnika u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola!

CEI Step by Step je u 2016. godini pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

bozo 3

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavnicke profesije, i njene uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

bozo 5

Od ove godine, zahvaljujući naporima Centra za obrazovne inicijative Step by Step-a i Zajednice inovativnih nastavnika/ca, dodjeljujeno je 60 nagrada u 6 kategorija.

Profesor Božo Ilić, doktor elektrotehnike, kao nastavnik radi već 30 godina. Najveći dio svoje bogate karijere proveo je u JU Tehnički školski centar Zvornik na mjestu nastavnika elektro grupe predmeta.Autor je i koautor velikog broja naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima.

bozo 2


Sa svojim učenicima i uz podršku uprave škole osmislio je model pametne kuće koji je već pobrao nagrade na takmičenjima u Republici Srpskoj, o čemu smo ranije pisali.

bozo 1


Sinoć je, na završnoj ceremoniji izbora za najboljeg inovativnog nastavnika BiH osvojio prvo mjesto u kategoriji nastavnika srednjih škola.
Profesor Ilić je izjavio da je ovo priznanje kruna njegove dosadašnje karijere nastavnika. Zahvalio se kolegama i učenicima koji su zajedno sa njim učestvovali u izradi modela kao i upravi škole koja redovno podržava ovakve projekte.
Direktor JU Tehnički školski centar Zvornik, Goran Grujić izjavio je da je ponosan na uspjeh profesora Ilića te da je ovo priznanje dokaz da se uz dobru podršku svi nastavnici i učenici mogu ostvariti u punom kapacitetu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se