SPORT

Na Maradoninom grobu pišu samo četiri riječi: Dijego je to tražio još prije 15 godina!

Samo odabrani su posjetili grob.

Legendarni fudbaler Dijego Maradona umro je prije više od dvije nedjelje, ali i dalje je jedno od najčešće spominjanih imena u medijima.

Pričalo se o velikoj karijeri Dijega Maradone, sjajnim anegdotama i oproštajima prijatelja, a burno je bilo i na samoj sahrani gdje je došlo do sukoba navijača i policije. Maradona je sahranjen uz prisustvo najbližih članova familije, koji se sada „otimaju“ za njegovo bogatstvo, dok sada argentinski mediji otkrivaju i nepoznate detalje sa groblja.

Maradona je sahranjen na „Bela vista“ groblju, gdje počivaju i njegov otac Dijego i majka Dalma, a dvije nedjelje kasnije postavljen je i poseban spomenik, prenosi „TyC Sports“.

Najbolje obaviješteni medij u Argentini prenosi da je na njemu posebna ploča..

Jednu je sam Dijego Maradona zatražio u intervjuu prije 15 godina, a kada je poručio da želi da mu na grobu piše „Gracias a la pelota“ („Hvala lopti“).

Drugu ploču sa posvetom ostavila je najbliža porodica „Te extrañamos“ („Nedostaješ nam“).

Za sada posjeta njegovom grobu nije dozvoljena i posjetili su ga samo članovi generacije Argentine koja je 1986. godine, predvođena Maradonom, stigla do titule Svjetskog prvenstva u Meksiku.

Izvor
Mondo.ba
Tagovi
Back to top button
Close
Close