SPORTZanimljivosti

Maradona izbacio dvije ćerke i bivšu ženu iz testamenta!

Nakon smrti Dijega Maradone počela je prava sapunica oko njegovog nasljedstva.

Prema informacijama do kojih su došli argentinski mediji Klaudija Viljafane, bivša supruga Dijega Armanda Maradone, zajedno sa njihovim ćerkama Dalmom i Đaninom isključene su iz testamenta koji je legendarni fudbaler ostavio!

Prema istim izvorima proslavljeni fudbaler je ovu odluku donio dok je boravio u Dubaiju.

Maradona je sa Klaudijom bio u braku 24 godine, iz njega su se rodile dvije ćerke, ali je njihov problem nastao kada je bivši fudbaler Napolija otkrio da mu sa računa nedostaje šest miliona dolara i da mu je nestalo tačno 458 suvenira prikupljenih tokom njegove karijere.

Maradona je za to optužio Klaudiju, pokrenuta je i tužba koja je trajala godinama, a ćerke je navodno isključio zato što su u jednom trenutku odabrale da budu uz majku.

Maradonino bogatstvo procijenjeno je na 75 miliona dolara.

Pored Dalme i Đanine, koje su evo izbačene iz testamenta, mada to ne znači da su neće boriti za svoja prava, tu su još sin Dijego Junior (34)  rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ojedom.

Djeca inače nisu u najboljim odnosima, a kao šlag na tortu pojavilo se još njih šestoro koji tvrde da im je Maradona otac i traže DNK analizu.

Takođe, advokat Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, tako da se nikako ne može izbaciti iz raspodjele imovine.

Što se tiče imovine  Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i fabriku tjestenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu.

U Bjelorusiji, gdje je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 hiljada evra i možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine, vojno amfibijsko vozilo.

U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao „Rols Rojs Duh“ vrijedan 300 000 evra, BMW osmica od 145 000 evra te brojni skupocjeni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener  u Emiratima.


Izvor
atv
Back to top button
Close
Close