18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Gdje za najluđu noć!? Vikendice već rezervisane

BANJALUKA – S obzirom na to da ugostitelji i građani ne očekuju popuštanje epidemioloških mjera u vrijeme dočeka predstojeće 2021. godine, mnogi se odlučuju da ludu novogodišnju noć provedu u vikendicama i stanovima na dan, o čemu svjedoči podatak da je dobar dio takvih objekata već rezervisan.

Oni koji dosad nisu rezervisali svoj smještaj za slavlje sada baš i nemaju prevelik izbor, s obzirom na to da su brojne vikendice i stanovi na dan u Banjaluci i okolini zauzeti 31. decembra, odnosno 1. januara 2021.

U to smo se uvjerili na oglasima gdje se iznajmljuju ovakvi objekti, te gdje je navedeno da su slobodni, ali ne i za Novu godinu.

„Skrovita vikendica na posve idiličnom mjestu. Idealno mjesto za pravljenje lijepih uspomena u ova sumorna vremena. Zauzeta za Novu godinu“, navodi vlasnik jedne vikendice u okolini Banjaluke.

Ista je situacija i kod stanova na dan, čiji vlasnici naglašavaju da su im stanovi zauzeti za doček Nove godine.

„Izdaje se namješten stan, isključivo na kraći period. U neposrednoj blizini se nalaze svi sadržaji potrebni za ugodan boravak. Zauzet za Novu godinu“, navodi vlasnik jednog od stanova.

Iz ugostiteljskih objekata kažu da ne očekuju relaksiranje mjera, te da doček neće biti organizovan kao prijašnjih godina.

To je za „Nezavisne novine“ potvrdio i Danijel Surtov, menadžer pivnice „Molly Malone“ iz Prijedora, koji kaže da su sve prognoze za doček neizvjesne.

„S obzirom na to da su trenutne mjere na snazi do 21. decembra, poslije toga je neizvjesno šta će se desiti“, rekao je Surtov.

Kako Surtov kaže, nadaju se da će situacija biti nešto normalnija i bolja.

„Ne možemo na deset dana pred Novu godinu nešto konkretno organizovati, prosto je nemoguće“, istakao je Surtov.

Uprkos tome, na Facebook stranici pivnice stavili su obavještenje da će se organizovati doček najluđe noći.

„Na Facebook stranici smo stavili da organizujemo doček kako bismo malo probudili ljude, a i vlast, ne bi li se situacija popravila i ne bi li dozvolili da se nešto organizuje“, dodao je Surtov.

Kako dodaje, u slučaju produženja epidemioloških mjera napraviće dnevnu žurku 31. decembra i 1. januara.

U banjalučkom kafiću „La Strada“ su nam rekli da ne vjeruju da će išta organizovati s obzirom na mjere koje su na snazi.

„Svake godine smo organizovali, ali ove godine ne znamo da li ćemo, pošto ne znamo kakve će mjere tada biti na snazi“, rekli su za „Nezavisne novine“ iz ovog banjalučkog kafića.

S obzirom na epidemiološku situaciju, dočeka Nove godine na otvorenom u Banjaluci, ali i u ostalim lokalnim zajednicama u RS, neće biti.

U Gradskoj upravi grada Banjaluka je bilo „stidljivih“ razgovora o tome kako bi se mogao organizovati novogodišnji program u novonastalim uslovima, ali zbog pogoršanja zdravstvene slike u gradu sve je ostalo samo na priči.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se