12 C
Zvornik
25. април 2024.

Dodik čestitao Božić kardinalu Puljiću i svim rimokatolicima

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatoličkim vjernicima predstojeći praznik Božić, poželjevši da praznične dane provedu u zajedništvu i radosti porodičnog okupljanja.

Dodik je naglasio da je Božić praznik radosti, vjere, mira i nade koji sve vjernike ujedinjuje oko hrišćanskih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije.

On je poželio svima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru da taj dan, kada se slavi rođenje Isusa Hrist, svima podari mir, radost i hrišćansku ljubav prema bližnjima i svojim sunarodnicima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

„Uz iskrene želje da predstojeće praznike provedete u zdravlju, duhovnom miru i radosti, upućujem vam iskrene čestitke povodom Božića“, naveo je Dodik u čestitki i apelovao na sve ljude da praznične dane provedu u krugu svojih porodica da bi u vrijeme pandemije virusa korona sačuvali svoje i zdravlje i živote svojih najmilijih.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

Sutra Božić proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se