3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Vladi Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, izjednačen sa teroristom

Uprava policije Herceg Novi zabranila je pjevaču Vladi Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Georgieva.

Iz ove advokatske kancelarije podsjećaju da je MUP Crne Gore prvo usvojio njihovu žalbu, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu bio zabranjen ulazak, a onda je Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku ulazak zabranila na 10 godina.

U saopštenju se izražava uvjerenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, prenose beogradski mediji.

„U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvijek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima“, navodi advokatska kancelarija.

Georgiev je krajem avgusta vraćen sa graničnog prelaza Sitnica u BiH zbog, kako je saopšteno tada iz crnogorske uprave policije, zabrane ulaska u Crnu Goru.

„DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz!“, napisao je tada Georgiev na Twitteru.

Izjednačili me sa teroristom

„Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Tviter nalog na kome javno izražavam svoje pro srpske stavove, vrlo umerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora“, rekao je Georgiev za Nova.rs .

Kaže da jasnog obrazloženja nema i da je iz nekog razloga bezbjednosno interesantna ličnost.

Ističe šta je zapravo „problematično“ u čitavoj priči: “Dosadašnja vlast je gajila takozvane Montenegrine – novokomponovane ‘Crnogorce’, koji negiraju lik i djelo Njegoša i prekrajaju istoriju, propagiraju antisrpstvo i antipravoslavlje, dezavuišu svakog ko misli suprotno, a sve pod plaštom sekularizma. Poput fašista pristupaju idejama koje nisu njihove – montenegrinske“.

On je odustaje od borbe za ukidanje zabrane ulaska u svoju rodnu zemlju. Uložio je novu žalbu, a na pitanje kakav ishod očekuje, odgovara:

„Tvrd je orah voćka čudnovata. Ne slomi ga, al’ zube polomi. Želim puno posla crnogorskim stomatolozima.“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Vlada Georgieva i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu, i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se