10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Šaroviću preča tribina od plača djece poginulih boraca na Glođanskom brdu

Piše Milorad Gutalj

  • Lider Srpske demokratske stranke Mirko Šarović pokazao je u Zvorniku da opravdano nosi epitet „najboljeg bošnjačkog ministra u bivšem sazivu Savjeta ministara“, jer za njega ništa nije, što je srpsko, sveto, pa ni plač djece, majki i supruga poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske koji je danas odjekivao Glođanskim brdom.

I dok su porodice poginulih boraca, polažući cvijeće i u suzama ljubeći hladnu mermernu ploču na Glođanskom bredu na kojoj je uklesano – „U pomen stradalim pripadnicima Vojske Republike Srpse, koji su na mučki način ubijeni na Glođanskom brdu, 6. novembra 1992. godine“, Šarović je, kao da ne pripada ovom svijetu, ne obazirući se na tužan dan u Zvorniku, održao predizbornu tribinu, tražeći upravo od Zvorničana da izađu na izbore i podrže izbornu listu ove partije na kojoj su mladi ljudi.

Da li Šarović u svom naumu, želeći nekako da se vrati u Savjet ministara kako bi mu Bošnjaci i dalje tatošili da je najbolji njihov ministar, nastoji da mlade ljude sa odborničke liste SDS-a odvoji od njihove tradicije, da zaborave zločine druge strane koji su počinjeni nad srskim narodom, da zaborave strahote koje je narod Srpske preživio u odbrambeno-otadžbinskom ratu i da vrijednosti srpskog naroda postepeno padaju u zaborav?

Želi li Šarović da mladi ljudi, ovoga puta iz SDS-a, zaborave sve ono što su njihovi preci stvarali i da, po njegovoj želji, grade neku imaginarnu suverenu, nedjeljivu, i bez Republike Srpske, BiH?

Niko ni od koga ne traži da radi ono što ne želi, pa ni od Šarovića da se pokloni sjenima ljudi koji su stvarali Repubiku Srpsku.

Šarović je, kao lider SDS-a za koju i dalje tvrdi da je državotvorna, morao, kad je već stigao u Zvornik, da zna da je na današnji dan 1992. godine u odbrambeno-otadžbinskom ratu na Glođanskom brdu kod Zvornika u istom danu ubijeno 126 pripadnika Vojske Republike Srpske i da odgodi održavanje predizborne tribine, poštujući time i porodice poginulih boraca i borce koji su pali u odbrani svog grada.

Zanimljivo je da je Šarović u istom času kada se služio parastos za poginule borce na Glođanskom brdu održao tribinu u centru Zvornika. Ovom podudarnošću Šarović je pokazao da ga ničije suze ne interesuju, da nema ljudski osjećaj za tuđi očaj, da ga ne interesuje gubitak 126 Zvorničana od čije se smrti Zvornik još nije niti će se ikada oporaviti.

Šarović je održao predizbornu tribinu SDS-a na 50 metara od spomenika za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinckom ratu i, ako nije mogao do Glođanskog brda, mogao je položiti vijenac na taj spomenik i pokloniti se sjenima boraca koje danas oplakuju njihove porodice.

Šarović ni to nije uradio.

Ovim postupcima sahranio je Srpsku demokratsku stranku u Zvorniku, koja je pod njegovim vođstvom sve, osim državotvorna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se