15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Sandra Erkić – Kandidat za odobornika na listi SNSD-a u Zvorniku

Rođena 09.08.1991. godine u Tuzli. Zaposlena u Gradskoj upravi grada Zvornik. Osnovnu školu završila u Vlasenici nakon čega dolazi u Zvornik gdje nastavlja školovanje. Nakon završene srednje škole stiče zvanje ekonomski tehničar, i donosi odluku da svoje dalje usavršavanje nastavi na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, Univerzitet u Istočnom Sarajevu. 2014. godine stiče zvanje diplomirani ekonomist, a nakon toga na istom fakultetu završava Master studije.

Sandra je u svojim školskim, a kasnije i studentskim danima bila i član Pozorišta mladih, a kao najdražu ulogu izdvaja ulogu „Berte“ iz predstave „Boing boing“.

Svoj društveni i politički angažman Sandra opisuje:

„I tako je nekako sve počelo i sa svojih 18 godina pristupila sam tad najorganizovanijem političkom podmlatku u Zvorniku, Mladim socijaldemokratama. Prvi put u ozbiljnoj kampanji učestvujem 2010. godine i to kao aktivista. Rad, posvećenost i istrajnost me dovode u situaciju da me mladi prepoznaju kao lidera i 2012. godine me biraju za sekretara MSD-a Zvornik. Vrijedno radeći sa mladim ljudima i uz iskustvo starijih kolega došla sam do funkcije potpredsjednice Mladih socijaldemokrata Republike Srpske i člana Glavnog odbora SNSD-a na kojima se i danas nalazim.

Kao neko ko je uvijek bio društveno aktivan, ulazeći u politiku željela sam da dam svoj doprinos razvoju grada, države i društva u cjelini. Kroz edukacije u zemlji i inostranstvu razvijala sam sebe kako bih spoznala vlastite sposobnosti, vještine i znanja jer pored formalnog obrazovanja veliki značaj pridajem i neformalnom obrazovanju koje mladima daje mogućnost da budu konkurentniji na tržištu rada. U SNSD-u sam pronašla inspiraciju za lično usavršavanje kroz političke akademije („Škola novih lidera SNSD-a“, „Akademija za političke lidere/ke BiH), ali i kroz edukacije namjenjene osnaživanju za rad s mladima („Obuka za stručne saradnike za rad s mladima“ i „Svjetski festival omladine i studenata-Rusija 2017.). Na ovom putu upoznala sam mnogo ljudi, pronašla prijatelje za cio život i iskoristila prilike koje su mi kao mladoj osobi pružene od strane SNSD-a.

Nakon više od decenije društvenog i političkog aktivizma, ovaj put mi je ukazana čast da se nađem na listi SNSD-a kao kandidat za odbornika u Skupštini grada Zvornik pod rednim brojem 16. Svojom kandidaturom šaljem poruku svim mladim ljudima da je izuzetno važno učestvovati u političkom procesu i da je glas mladih i za mlade jako bitan, jer mladi će najbolje zastupati naše interese u lokalnoj Skupštini. Zbog svojih kvaliteta i rezultata koje Zvorničani pokazuju gdje god da odu, moramo nastaviti da im poboljšavamo uslove za život u rodnom gradu. Ukoliko dobijem Vašu podršku i budem Vaš glas u odborničkim klupama, zalagaću se da se i budžeta grada izdvaja više novca za projekte usmjerene na mlade, kako bi uz što povoljnije olakšice stekli krov nad glavom. To je važna tema koja će osigurati ostanak mladih u Zvorniku i svi se moramo posvetiti tome!

Samo okupljeni zajedno, okupljeni uz Milorada Dodika i Srpsku, okupljeni uz Zorana Stevanovića i Zvornik možemo nastaviti graditi i raditi za Zvornik svih nas.“

Sandra Erkić, kandidat za odbornika

Plaćeno političko oglašavanje

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se