DruštvoRegija BiračZvornik

Produžene mjere za još dvije sedmice. U Zvorniku još 21 slučaj zaraze

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 30. novembra važenje svih mjera kojima se zabranjuju:

 • sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
 • muzika uživo u ugostiteljskim objektima i
 • sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, krštenja i drugi porodični spkupovi).
  Do 30. novembra ograničeno je radno vrijeme u periodu od 06:00 do 22:00 časa:
 • ugostiteljskim objektima za ishranu i piće koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost i
 • priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.).
  U periodu od 22:00 do 06:00 časova dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.
  Dozvoljavaju se sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.
  Nošenje maske obavezno je na otvorenom i u zatvorenom prostoru od čega su izuzeta djeca mlađa od sedam godina, lica sa invaliditetom, djeca sa smetnjama u razvoju, lica koja obavljaju sportske i rekreativne aktivnosti u okviru sportskih objekata.
  Subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost dužni su da uslove za rad prilagode mjerama propisanim od strane „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja COVlD-19 bolesti na radnom mjestu. Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave (bioskopi, pozorišta, muzeji i sl.) dužni su:
 • da organizuju rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera, a posebno da se pridržavaju ograničenja broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance i
 • da na ulazu u objekat postave obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu.
  Dvije osobe iz Zvornika kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona preminule su prethodnog dana. Novozaraženih Zvorničana virusom korona je 21.
  Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja aktivno je 285 slučajeva. Kućna izolacija je obavezna za 895 lica, a istekla je za 3120 osoba.
  U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je 28 pacijenata. Iz Zvornika je 18, iz Vlasenice, Milića, Bratunca, Šekovića i Srebrenice 10.
  Budite odgovorni, primjenjujte preventivne mjere, zaštitite sebe i druge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close
Close