-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Poziv za mlade i ambiciozne studente za besplatno učešće u GRID kampu

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini organizira besplatan kamp sa bogatim programom seminara, radionica i studijskih putovanja na temu održivog ruralnog razvoja u okviru projekta „Zeleni Ruralni Interetnički Razvoj“ za mlade osobe starosne dobi do 25 godina, koji pohađaju jedan od fakulteta u Bosni i Hercegovini i dolaze iz sljedećih lokacija:

  • FBIH: Bihać, Cazin, Srebrenik, Kladanj, Zenica, Zavidovići, Jajce, Uskoplje/Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Livno, Glamoč i Drvar
  • RS: Istočna Hercegovina, Birač i Prijedorska regija, i
  • Brčko Distrikt

Kamp će se održati u periodu od 22.02.2021. do 26.02.2021. godine u Etno selu Čardaci i vodenom parku Ribica, te kroz posjetu zemljoradničkoj zadruzi Livač.

image001 1

Kroz GRID kamp, studenti će učestvovati u bogatom programu obuke o održivom ruralnom razvoju, klimatskim promjenama, principima održivog poslovanja, poduzetništvu i pisanju biznis i marketing plana. U sklopu kampa studenti će imati prliku da steknu vještine i znanja koja mogu iskoristiti za pokretanje sopstvenog biznisa ili za povećanje razumijevanja biznis praksi što će im dati prednost u odnosu na druge prilikom zapošljavanja.

Poziv je otvoren za sve mlade i ambiciozne studente fakulteta iz Bosne i Herecegovine starosne dobi do 25 godine. Osim onih mladih osoba koje su prethodno učestvovali u nekom od programa Američkih Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini. Selekcija će biti izvršena na osnovu kratkog interetničkog upitnika, te jednakog prisustva po spolnim i etničkim grupama.

Fotografija 1

Da bi se apliciralo na ovaj poziv potrebno je popuniti obrazac sa linka https://forms.gle/X5FYmikkmAb1kGnr9.

Rok za podnošenje aplikacije je 30.11.2020. godine do 18:00 sati, dok će lista od 50 odabranih učesnika biti objavljena u roku od 15 dana nakon zatvaranja poziva za za učešće u kampu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se