Pobjeda u 42 lokalne zajednice – veliki uspjeh SNSD-a

BANJALUKA – Izvršni komitet SNSD smatra velikim uspjehom činjenicu da su ostvarili pobjedu u 42 lokalne zajednice za pozicije gradonačelnika i načelnika, od ukupno 63 grada i opštine u Republici Srpskoj i konstatuje da je u odnosu na dosadšnjih 40 gradova i opština ostvarena pobjeda u dvije lokalne zajednice više.

Na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a zaključeno je da rezultati izbora i glasovi koje je ostvario SNSD u najvećem broju lokalnih zajednica obavezuju da se nastavi djelovanje i politika ekonomske stabilnosti, održavanja zaposlenosti i realizacijom razvojnih projekata u cijeloj Republici.

Izvršni komitet razočaran je rezultatima za izbor gradonačelnika Banjaluke i žali za rezultatom za gradonačelnika Bijeljine, te pozdravlja činjenicu da je ostvarena pobjeda u gradovima Prijedor, Doboj, Gradiška, Zvornik, Istočno Sarajevo i Trebinje.

Na sjednici je konstatovano da je izbor gradonačelnika u Banjaluci i Bijeljini pokazao da nije postojala potpuna opredijeljenost svih stranaka u okviru koalicije koju predvodi SNSD da se podrže i kandidati za gradonačelnika.

Pozdravljeno je povećanje broja opština u FBiH u kojim je pobijedio SNSD, a to su Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč.

Izvršni komitet SNSD konstatuje da rezultati izbora za odbornike u Skupštini grada u Banjaluci i Bijeljini omogućavaju formiranje skupštinskih većina na čelu sa SNSD-om, koje će u skladu sa opredijeljenjem i podrškom birača koju su dobili voditi odgovornu politiku u interesu svih građana.

Pozdravljeno je današnje formiranje skupštinskih većina u Banjaluci i Bijeljini.

Izvršni komitet SNSD smatra neistinitom tendenciju pojedinih medija da izborni rezultat SNSD-a prikažu kao loš, s obzirom na to da je va stranka osvojila veći broj načelničkih i gradonačelničkih mjesta u odnosu na prošle lokalne izbore, kao i ubjedljivo najveći broj odborničkih mjesta širom Srpske.

Na sjednici je konstatovano da izbori u Republici Srpskoj nemaju nikakvu poveznicu sa izborima u regiji, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Izvršni komitet SNSD konstatovao je da su lokalni izbori održani u uslovima teških okolnosti zbog pandemije virusa korona, te pozdravio demokratsko opredjeljenje građana Srpske.

Izvor
Srna
Back to top button