18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Parastos na Glođanskom brdu povodom 28 godišnjice stradanja

Danas se na Glođanskom brdo održao parastos za nastradale u strašnom zločinu koji se desio prije 28 godina. Zbog epidemioloških mjera ove godine je obilježavanje proteklo u prisustvu manjeg broja ljudi. Pored porodica nastradalih prisutni su bili predstavnici boračkih organizacija i organizacija porodica poginulih boraca, te gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnici Policijske uprave Zvornik.

glodjansko

Porodice nastradalih i dalje u velikom bolu svjedoče o svemu što su preživjeli.

„Izgubila sam brata, Slavka Pavlovića, čije smo posmrtne ostatke pronašli posle 11 godina. Pored njega, nastradali su mi braća po stricu, Radan i Radiša Pavlović koje smo našli, nakon dva mjeseca u masovnoj grobnici. Bio je to strašan prizor jer su pronađeni bez ruku i nogu. “ – svjedoči danas Stanka Vuković.

„Pored toga što ni nakon 28 godina niko nije odgovarao, svjedoci smo da se na ovom mjestu stalno ruše spomenici ljudima koji su nastradali ovde.“

Predsjednik boračke organizacije, Lazar Ristić, poručio je da se nada da će proces za ovaj zločin biti pokrenut u skorije vrijeme.

„Sramno je što proces nije pokrenut do sada jer postoje dokazi za mučenje, masakriranje, zločin, ali ipak niko nije odgovarao“, rekao je Ristić.

glodjansko 2

Iz organizacije porodice poginulih boraca poručuju građanima da se ovaj zločin ne smije zaboraviti a institucijama da povedu računa da se napokon pokrene postupak vezan za ovaj stravični zločin.

Nakon 28 godina od zločina na Glođanskom brdu i dalje se traga za 8 nestalih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se