23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nele Karajlić: Maradona bio zastava poniženih i obespravljenih

BEOGRAD – Multimedijalni umjetnik Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, istakao je povodom smrti Dijega Armanda Maradone da je slavni argentinski fudbaler bio „sunce slobode, zastava poniženih i obespravljenih i istinski bunt protiv tiranina“.

Karajlić je u svojoj objavi na „Fejsbuku“ naveo da je Maradonu upoznao tokom koncerta u Madridu i da je legendarni Argentinac bio drugačiji od svih zvijezda koje je do tada vidio.

– Negdje na sred koncerta, Emir (Kusturica) mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svjetskih zvijezda i onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svjetlost. Od te svjetlosti nisi mogao da skloniš pogled – prisjetio se Karajlić susreta.

On je naveo da je nakon svirke Maradona sjedio sa njima u svlačionici i pričao im o svojim fudbalskim počecima, ali i o siromaštvu, nepravdi, kao i bolu koji nosi u sebi.

– Pričao nam je o Če Gevari, Kastru, Markezu, revoluciji. Pričao nam je i o onome golu kojeg je dao Diki Stojanoviću kada ga je cjela „Marakana“ nagradila aplauzom. Nas je zavolio, jer je u našoj muzici osjetio isti ono sunce slobode za koju smo svi mi, „davali kap krvi za kap njenog mlijeka“ – rekao je Karajlić.

On je rekao da mu je nakon te noći bilo jasno „da je ona ruka, kojom je Maradona spakovao loptu iza Šiltonovih leđa, zaista bila Božja“.

– Ole, ole, ole, ole, Dijego….Dijego! – u maniru navijača oprostio se Karajlić od Maradone koji je na „Fejsbuk“ postavio i zajedničku fotografiju sa legendarnim Argentincem.

Dijego Armando Maradona preminuo je juče u 60. godini. U njegovoj rodnoj Argentini počinju tri dana nacionalne žalosti, a od čuvenog fudbalera se opraštaju poštovaoci širom svijeta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se