8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Humanitarne organizacije pomažu „Naše anđele“

Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“ koje okuplja 177 porodica u toku godine sprovelo je, zahvaljujući humanitarnim organizacijama, niz akcija kroz koje su višečlanim porodicama pomagali u nabavci hrane, sredstava za higijenu, namještaju.

„Privodimo kraju dogradnju jedne kuće“ , rekla je predsjednik udruženja Dragana Ćupović.

Ćupović je dodala da dobru saradnju imaju i sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ koja je u ovoj godini donirala za 11 porodica pakete u vrijednosti od 200 KM sa prehrambenim artiklima i higijenskim sredstvima. To je utoliko značajnije ako se ima u vidu pandemija virusa korona i da su najosetljivije porodice koje žive od dnevnice bile uskraćene za posao.

Ona je podsjetila da su „Srbi za Srbe“ prošle godine dovršili kuću i kupili sav namještaj za porodicu Simić iz Kiseljaka.

Humanitarna organizacija „Nemanjići“ iz kantona Tićino u Švajcarskoj takođe godinama pomaže članove „Naših anđela“.
Ćupovićeva je istakla da trenutno finansiraju izgradnju kuće za porodicu Mićić u Čelopeku.

„U toku godine 20 porodica su pomogli sa namještajem i hranom. U ovom mjesecu za dvije porodice obezbijedili su šporete i hranu „, rekla je Ćupovićeva koja je naglasila da „Naše anđele“ redovno pomaže Gradska organizacija Crvenog krsta.

Ćupović je, kao predsjednik Udruženja, sve vrijeme pandemije virusa korona, bila, i dalje je, na raspolaganju članovima Udruženja i takođe je pokrenula više značajnih akcija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se