20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Apel zvorničke bolnice

ZVORNIK – JZU Bolnica Zvornik oglasila se saopštenjem u kome poziva pacijente na strljenje zbog mogućeg čekanja na neke usluge.

Iz zvorničke bolnice kažu da sve aktivnosti usmjeravaju na to da uz poštovanje epidemioloških mjera svi pacijenti budu adekvatno zbrinuti i da im se pruži neophodna zdravstvena pomoć.

Na osnovu preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije sprovedene su mjere prevencije koje podrazumjevaju smanjenje kretanja pacijenata u samoj bolnici.

Uvedena je mjera zabrane posjeta hospitalizovanim pacijentima, kao i odlaganje određenih medicniskih usluga čije odgađanje ne dovodi do pogoršanja zdravstvenog stanja naših pacijenata, formirani su trijažni punktovi na ulazima u bolnicu, formirano je COVID odjeljenje i COVID respiratorna ambulanta, a ono što posebno želimo napomenuti uloženi su i još uvek se ulažu nadljudski napori zaposlenih u JZU Bolnica Zvornik u svakodnevnoj borbi sa korona virusom.

-Molimo pacijente JZU Bolnica Zvornik da imaju razumijevanja za način rada, koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u interesu svih nas i koji je usklađen sa zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije kao i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Uvođenjem neophodnih mjera povećale su se gužve na trijažnim punktovima, duže nego uobičajno čeka se na određene medicinske usluge. U zvorničkoj bolnici svjesni smo toga kao i činjenice da određeni broj pacijenata nije zadovoljan trenutnim načinom rada te da postoje negodovanja što u potpunosti shvatamo, kaže se u saopštenju iz zvorničke bolnice u kojem se apeluje na sve pacijente i korisnike usluga.

-Apelujemo na sve da na isti način kako mi shvatamo Vas i Vi shvatite naš položaj. Svi naši zaposleni svakodnevno su u kontaktu sa virusom i zaraženim pacijentima, radnici na COVID odelenju provode do 12 sati u kompletnoj zaštitnoj opremi koja im ne dozvoljava ni obrok, ni piće ni odlazak u toalet, liječeći između 60 i 70 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno kao i to da je veći broj zaposlenih van radnog procesa usled bolovanja po raznim osnovama i izolaciji zbog porodičnih i drugih kontakata sa virusom COVID-19 veliki teret pao je na preostale zaposlene u JZU Bolnica Zvornik. Ne žalimo se i ne tražimo bilo kakva opravdanja, samo Vas MOLIMO da shvatite u kakvim uslovima rade zaposleni u bolnici, da shvatite napore koje ulažemo da svako od vas dobije adekvatnu medicinsku pomoć i da imate strpljenja.

Informacije o hospitalizovanim pacijentima na Internom i COVID odjeljenju mogu se dobiti svakog dana u periodu od 12:00 do 14:30 časova na brojeve telefona:

056/211-112 lokal 149 i 150,
056/215-352 lokal 149 i 150.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se