Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

516 osoba pozitivnih u Srpskoj, 26 preminulo

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u posljednja 24 sata prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva, a virus korona potvrđen je kod još 516 osoba.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv.apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1344 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 516 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 293 muških i 223 ženskih osoba od kojih je 72 mlađe, 318 srednje i 126 osoba starije životne dobi.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o 19 muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je jedna osoba bila starosti 31 godinu. Iz Banjaluke je osam osoba, iz Bijeljine pet, Prnjavora i Vlasenice po dvije osobe i po jedna osoba iz Zvornika, Broda, Lopara, Mrkonjić Grada, Modriče, Doboja, Trebinja, Šamca i Dervente, navedeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje RS.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 24.071 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 639 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close