DruštvoVIJESTIZvornik

Vojvođanska gastronomska ponuda ostavila snažan utisak na domaćine

Na šetalištu u ulici Svetog Save danas su izlagači iz Vojvodine predstavili svoju gastronomsku ponudu. Na štandovima su se našle ponude 10 proizvođača iz Kikinde i Zrenjanina. Pored tradicionalnih recepata poput štrudle, Zvoničane su oduševili i brojni drugi specijaliteti. Štandove su u 16 časova obišli i predstavnici Republike Srpske i grada Zvornika. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ocjenio je da su ovakvi događaju sjajna prilika da se bolje upoznamo u smislu i gastronomske i turističke ponude.

„Korona nas je naučila da ne moramo ljetovati isključivo na moru već to može i biti i u Republici Srpskoj i u Vojvodini ili u nekom drugom zanimljivom dijelu Srbije. Vrijeme je da se okrećemo vlastitim resursima. Jedino dobro što je posledica ove pandemije je upravo to da smo stekli naviku i poštovanje prema onome našem što imamo i u smislu turizma ali i gastronomije.“-zaključio je Stevanović.

On je najavio da će na proljeće i naši ugostitelji posjetiti Vojvodinu tj. jedan od sledećih gradova: Kikinda, Sremska  Mitrovica ili Novi Sad.

„Naš grad je značajno obogatio gastronomsku ponudu i iskoristio činjenicu da je na pola puta za brojne destinacije. Tako da danas možemo da se pohvalimo kvalitetnom i prepoznatljivom zvorničkom kuhinjom“ – konstatovao je gradonačelnik

Back to top button
Close
Close