15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U Zvorniku rekordan broj novozaraženih, Štab uvodi nove mjere

U Republici Srpskoj virus korona potvrđen je kod 245 lica, a od toga u Zvorniku je pozitivno 39 lica.

Štab za vanredne situacije grada Zvornika na današnjoj sjednici donio je set novih mjera u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada.

Zdravstveni sistem je doveden u opasnost i ako se ovaj trend nastavi uskoro neće biti doktora koji će moći da posluša pluća sa najjednostavnijim instumentima, rekao je Zoran Stevanović na konferenciji zvorničkog Štaba za vanredne situacije.

-Mi smo danas jednoglasno donijeli odluku na našem Štabu da se situacija pooštri i da se mjere kontrole pojačaju. U tu svrhu smo donijeli sljedeće zaključke: obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, i na otvorenom prostoru gdje distanca nije ispoštovana – dodaje Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Drugi zaključak je da se zabranjuju sva okupljanja preko 10 osoba uključujući politička okupljanja i sve vrste proslava, kao i svih vjerskih obreda koji iziskuju okupljanja.

Zatim, obavezuju se svi ugostiteljski objekti da na ulaznim vratima jasno naznače koliko osoba može boraviti u objektu poštujući fizičku distancu među stolovima.

Osim ovih zaključaka upućene su preporuke direktorima svih obrazovnih ustanova da se pojačaju kontrole korištenja maski u toku odvijanja nastave od strane učenika i osoblja.

Obavezno je i korištenje zaštitnih maski u gradskom saobraćaju, a vozači ne smiju primiti putnike koji ne poštuju ovu mjeru.

Mjerenje temperature i nošenje zaštitnih maski u svim javnim ustanovama takođe su obaveza, a u JU Dom omladine otkazuju se svi najavljeni događaji.

Što se tiče rada ugostiteljskih objekata zabranjuju se muzika uživo i di-džejevi.

Kada su u pitanju trenutni pacijenti pozitivni na virus korona, jedan sugrađanin je u toku jučerašnjeg dana prebačen u Beograd na dalje liječenje, a na internom odjeljenju nalazi se 12 lica u izolaciji koji čekaju rezultate, dok se među zaraženim nalaze i nekoliko zvorničkih ljekara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se