18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sutra počinje predizborna kampanja

SARAJEVO – Predizborna kampanja za lokalne izbore u BiH zvanično će početi sutra i trajati 30 dana, tokom kojih će se vršiti obraćanja političkih subjekata, kao i emitovanje plaćenog političkog oglašavanja, saopšteno je iz Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/.

Iz RAK-a napominju da od dana raspisivanja do dana održavanja lokalnih izbora 15. novembra postoji obaveza poštivanja odredaba Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata.

Iz RAK-a su precizirali da se obaveza objavljivanja izbornih aktivnosti tokom izbora odnosi na sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH.

Izborna ćutnja počeće 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 14. novembra u 7.00 časova i trajaće do njihovog zatvaranja.

RAK je pozvao sve televizijske stanice da praćenje predizborne kampanje, odnosno izborne programe, u najvećoj mogućoj mjeri učine pristupačnim licima sa oštećenjem sluha, kao i slijepim i slabovidim.

U programima poput izbornih hronika i političkih debata, te neposrednom obraćanju političkih subjekata, preporučuje se obezbjeđenje tumačenja na znakovni jezik ili titlovanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se