10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Sara Ćirković najbolja bokserka na Kupu nacija

Ring Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu bio je mjesto borbi za titule najboljih mladih boksera u okviru IV Juniorskog kupa nacija u boksu.

Za naslove šampiona borili su se reprezentativaci Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Tokom četiri dana takmičenja bokseri, ali i pripadnice nježnijeg pola ratnice plemenite vještine su odmjeravali snage, da bi se na kraju u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight stiglo do proglašenja šampiona.

Uslijed ograničenih mogućnosti kretanja svoje učešće morale su da otkažu pojedine reprezentacije.

Za najbolju reprezentaciju proglašena je selekcija Srbije, drugi je tim SAD, treća Sjeverna Makedonija. Lentu najbolje bokserke je ponijela Sara Ćirković iz bokserskog kluba „Obilić“ iz Zvornika, za najboljeg boksera proglašen je Rastko Simić, najborbeniji par čine Đovani Jerković (BiH) – Uroš Milošević (SRB), najbolji tehničar je Mateja Petrovski (SRB), najbolji strani bokser je Amerikanac Lugo Eliah, najbolji sudija je Branislav Damnjanovski.

Ovo je jako značajan meč za bokserku „Obilića“, jer je pred Evropsko prvenstvo i cilj je i bio kroz ovaj turnir provjeriti formu, rekao nam je Mirko Ždralo, trener Sare Ćirković.

-A posebno mi je drago jer je finalni meč zaista bio težak i siguran sam da će doprinjeti pripremama, protivnica je bila Dragana Jovanović, takođe reprezentativka Srbije i bokserka koja je na ove godine održanom prvenstvu Srbije proglašena za najbolju bokserku, rekao nam je trener Ždralo.

Sara Ćirković inače boksuje i na EP gdje će nastupiti u kategoriji lakšoj od ove koju je boksovala na „Kupu nacija“ pa samim tim ovaj sinoćni uspjeh dobija još više na značaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se