5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Putokaz u manastir Karno donacija zvorničkog humanitarca Kudre Stojkića

Piše Milorad Gutalj

Putokaz visok oko četiri i širok više od jednog metra poklonio je manastiru Karno kod Srebrenice zvornički humanitarac i preduzetnik Milan Kudro Stojkić.
Putokaz je urađen na metalnoj konstrukciji sa natpisom i fortografijom manastira Karno, kao i smjerom u kom se pravcu nalazi ova svetinja.
Kudro Stojkić je rekao da je putokaz uradio vlastitim sredstvaima i postavio ga na raskršću koje se nalazi četiri kilometra od manastira.
On je podsjetio da je od raskrsnice gdje je postavljen putokaz za manastir Karno urađen novi asfaltni put dužine četiri kilometra i dodao da se prije izgradnje novog puta do manastira dolazilo zaobilaznim 11 kilometara dužim putem.

zvornik milan stojkic kudro


„Bilo je razumljivo da se na raskrsnici postavi putokaz za manastir Karno kako vjernici, putnici, namjernici ili gosti ne bi putovali zaobilaznim putem do manastira, nego novim i mnogo kraćim asfaltnim putem“, istakao je Kudro Stojkić, koji je i predsjednik Crkvene opštine Karakaj.
Kudro Stojkić je rekao da o visini troškova koje je imao za izradu putokaza ne može govoriti.
„Troškovi izrade, prevoz i postavljanje putokaza je moj doprinos manastiru Karno za krsnu slavu ove svetinje Pokrova Presvete Bogorodice, koja se obilježava 14. oktobra“, rekao je Kudro Stojkić i naglasio da će mu najveća zahvalnost biti kada neko, ko se zaputi prema manastiru, kaže „hvala Bogu i onome ko postavi ovaj putokaz“.

zvornik manastir karno


Iguman manastira Karno Luka zahvalio se Milanu Kudru Sojkiću, kao i svim dobrim i polemenitim ljudima koji su pomogli ili pomažu ovu svetinju.
Manastir Karno, koji je posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice, nalazi se u selu Međe kod Srebrence.
Manastir Karno je drevna Nemanjićka zadužbina iz 13 vijeka, smještena u prirodnom okruženju iznad jezera Perućac. /kraj/msg/foto

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se