13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Proširivanje kapaciteta i nove usluge u ambulanti u Branjevu

U Mjesnoj zajednici Branjevo u toku su radovi na dogradnji ambulante zahvalјujuči čemu  stanovnici ove i okolnih mjesnih zajednica neće više morati ići u Dom zdravlјa Zvornik za usluge primarne zdravstvene zaštite koje do sada u njoj nisu pružane, rekao je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

-Planirano je da se dogradi apoteka i podigne sprat sa pet ordinacija, mokrim čvorom i toaletom. Biće otvorene stomatološka, ginekološka i pedijatrijska ordinacija, kao i dvije ordinacije u kojima će preglede vršiti lјekari sa specijalizacijama iz drugih oblasti. Po završetku radova objekat će umjesto sadašnjih 180 imati 360 kvadratnih metara – istakao je zamjenik koji je napomenuo da je postojeći objekat prizemni i ima dvije ordinacije, intervenciju, laboratoriju, kartoteku, prostoriju za osoblјe, ostave, čekaonicu i toalete.

Radovi čija je vrijednost oko 300.000 KM provode se u okviru realizacije projekta „Obezbjeđivanje uslova za pružanje novih usluga primarne zdravstvene zaštite u ambulanti u Branjevu”.

Dogradnja ambulante finansira se iz gradskog budžeta i iz Fonda za podsticaj lokalnog razvoja koji je formiran u sklopu Projekta integrisanog lokalnog razvoja. Radi se o zajedničkom projektu Vlade Švajcarske i UNDP-a čiji je cilј pružanja podrške jedinicama lokalne samouprave koje ostvaruju najbolјe rezultate u oblasti strateškog planiranja i upravlјanja razvojem. Nagradu za 2019. godinu dobio je Grad Zvornik.

Rok za završetak radova je 90 dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se