9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Komšićev život na izbornim prevarama

ZVORNIK – Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima, ili bolje rečeno bošnjački član, koji je na ovu poziciju izabran dokazanim izbornim prevarama, usudio se da pozove građane BiH da izađu na novembarske lokalne izbore, vjerujući da predizborna kampanja neće biti obilježena prljavim političkim podmetanjima.

Komšić, dakle, poziva građane BiH da izađu i glasaju, želeći da „vjeruje da predizborna kampanja neće biti obilježena prljavim političkim podmetanjima, nego demokratskom diskusijom između različitih političkih ideja, uvjeravanja i programa“.

Komšić, bez trunke stida i sa velikom dozom moralnog ništavila, /uhljebljen glasovima Bošnjaka na najvišu bh funkciju, naravno bez podrške Hrvata/ izabran je na ovu funkciju upravo prljavim političkim podmetanjem, a sad traži od građana BiH da biraju između „različitih političkih ideja, uvjeravanja i programa“.

Komšićev izborni poziv građanima BiH neće izaći iz sarajevske kotline, jer nema nikakvu snagu, ni političku ni moralnu. Nema snagu ni lidera, ali je u tom političkom ništavili izrastao u čovjeka koji se otvoreno bori protiv ravnopravnosti Hrvata na čijoj je konstitutivnosti izabran u Predsjedništvo BiH.

Sve što je Komšić dobio na prošlim izborima, dobio je prevarom Hrvata, koji mu to nisu i nikada neće oprostiti.

Komšićev poziv glasačima izgubiće se u sarajevskoj kotlini između Trebevića i Huma, a glas koji je uputio biračima odzvanjaće samo u njegovom uhu da ga opominje za sve prevare koje je učinio prema Hrvatima i kada mu istekne mandat.

Poziv Željka Komšića, koji morališe o fer izborima, a živi na izbornim prevarama, neće stići do Hrvata jer je on osoba koja za njih ne postoji i koju su u hrvatskim sredinama proglasili nepoželjnom.

Glasačima iz Republike Srpske Željko Komšić je nebitan, i kao ličnost i kao političar, jer je on za mnoge dokazani sinonim izborne prevare.

Komšić u svom obraćanju građanima tvrdi da će se novembarski lokalni izbori održati u potpuno novom ambijentu, i u uslovima stalnih napada političkih neprijatelja na institucije BiH, pokušajima blokada usvajanja budžeta i suspenziji izbora.

Komšić se i tu dosta preračunao. Niti je on država, niti su glasači koji su ga birali BiH, niti ima pravo da paušalno određuje ko su politički neprijatelji ove zemlje.

Komšić nije izaban voljom naroda čiju je konstitutivnost zloupotrijebio za ličnu poziciju i promociju, i zato nema nikakvo ni moračlno ni političko pravo da poziva građane BiH da izađu na izbore, osim „njegovog“ DF-a, čija je politička moć zanemarljiva.

I na kraju, Komšić kaže da građani na izborima treba da odluče kome više vjeruju i dodaje da će ispoštovati volju građana, kakav god izborni ishod bude.

Komšić je čovjek koji ne poštuje ni vlastite riječi, a samim tim ni građane. Da poštuje volju građana u čije se ime kandidovao za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Komšić bi podnio ostavku čim je saznao da iza njega nisu stali konstitutivni hrvatski birači.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se