-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova za deset dana

NOVI GRAD – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas u Novom Gradu da će za deset dana biti raspisan javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova u ruralnim područjima u okviru projekta čiji je cilj demografska obnova i zaustavljanje odliva stanovništva.

Davidovićeva je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom, rekla novinarima da će mladi bračni parovi moći da se prijave kako bi im Vlada Srpske pomogla u smislu stambenog zbrinjavanja.

– To je vid podrške mladom čovjeku, zajedno sa subvencijom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o čemu je javnost već informisana – rekla je Davidovićeva.

Ona je navela da je riječ o projektu demografske obnove Republike Srpske, a odnosi se na nerazvijene i izrazito nerazvijene optine.

Korisnici ovog projekta biti birani konkursnom procedurom.

Davidovićeva je rekla da je sa načelnikom Novog Grada razgovarala i o radu sportskih klubova, infrastrukturnim objektima u oblasti sporta, omladinskom radu i omladinskom organizovanju.

– Načelnik me informisao da opština pomaže rad omladinskih organizacija i mlade koji svoju budućnost vide na ovim prostorima. Osim toga, razgovarano je i o pomoći najstarijem sportskom klubu u BiH – Fudbalskom klubu „Sloboda“ koji obilježava 110 godina postojanja – rekla je Davidovićeva.

Drljača je rekao da u Novom Gradu radi dosta uspješnih sportskih klubova koji okupljaju veliki broj mladih.

– Jedan od projekata koji je u planu tiče se Sportsko-rekreacionog centra Mlakve u kome bi svi sportski klubovi imali svoj prostor – rekao je Drljača.

On kaže da je ideja da se prvo riješe imovinsko-pravni odnosi na toj lokaciji, a da se nakon toga obavi rekostrukcija kompletnog prostora, koji će biti osnova za sportski turizam.

Drljača ističe da opština Novi Grad ima dobru saradnju sa omladinskim organizacijama, koje se posebno aktivne kada je riječ o ekologiji

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se