15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: Ukinuti glasanje putem pošte

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da treba ukinuti glasanje putem pošte jer je to jedini način da se obezbijedi čistoća izbornog procesa.

-BiH će izgubiti legitimitet demokratskog procesa na ovaj način i sa ovakvom Centralnom izbornom komisijom – rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da je duplo više ljudi prijavljeno na bazi nejasnih uslova ili je neko namjerno propisao takve uslove da je dovoljna samo fotokopija lične karte da se neko prijavi za glasanje.

Dodik ističe da to nema nigdje u svijetu i da sama prijava za glasanje putem pošte govori o spekulaciji.

-Mi u tome nismo učestvovali, ali je očegledno da bi mogli da imamo problem u vezi sa tim – rekao je on.

Dodik smatra da, umjesto glasanja putem pošte, treba omogućiti izjašnjavanje građana u konzulatima i ambasadama, te da se mora prekiniti trakavica o tome ko je koga prevario.

On je pozvao sve u BiH da se odreknu glasanja putem pošte i da se glasa isključivo na glasačkim mjestima, što bi obezbijedilo koliko-toliko fer uslove.

Dodik je napomenuo da je CIK izabran na nelegalan način, te zapitao da li ima odgovornosti za to što je prije sedam dana zabranjeno učešće na izborima jednoj političkoj partiji, za šta je Sud potom rekao da nisu bili u pravu.

-Postanite ozbiljni i vratite dostojanstvo. Ovo što se radi je na najveću štetu BiH – poručio je Dodik

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se