18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvorničanin uhapšen zbog proizvodnje i prometa marihuane

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode lice D.V. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, policijski službenici PU Zvornik su, 02.09.2020. godine, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na osnovu prethodno prikuplјenih operativnih saznanja, u unutrašnjosti stambene zgrade u ulici Braće Jugovića, grad Zvornik, pronašli bilјnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici su zatekli lice D.V. prilikom pokušaja da uzme pvc kese u kojima se nalazi bilјna materija. Nakon što su policijski službenici pokušali preduzeti zakonom propisane mjere i radnje prema osumnjičenom, isti je fizički napao jednog policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega se udalјio sa lica mjesta i zatvorio u stan koji se nalazi u istoj stambenoj zgradi.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijelјini kao i sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Zvorniku, na osnovu čije naredbe i saglasnosti su policijski službenici izvršili pretres stana koji koristi osumnjičeni, prilikom čega su pronađeni i izuzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku a osumnjičeni je lišen slobode.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim a sve dalјe mjere i radnje preduzimaće se pod nadzorom postupajućeg tužioca saopštili su iz Policijske uprave Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se