INFOCENTAR

Za područje BiH upaljen žuti i narandžasti meteoalarm

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a upaljen je i žuti i narandžasti meteoalarm.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima.

Tokom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavinau u tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša.

Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 23 stepeni, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Na područjima Trebinja i Mostara na snazi je narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina, dok je za ostatak Bosne i Hercegovine upaljen žuti zbog vjetra.

Žuti meteoalarmVrijeme je opasno

Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće.

Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Narandžasti meteoalarm

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane.

Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima.

Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close