9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Vojska izlazi na ulice zbog pogoršanja situacije sa virusom korona

Britanski premijer Boris Džonson obratio se naciji zbog pogoršanja zdravstvene situacije prouzrokovane koronavirusom.

On je danas tokom obraćanja u parlamentu rekao da se Britanija nalazi na opasnoj prekretnici i da se mora brzo da se deluje, te napomenuo da će nove mjere potrajati možda i šest mjeseci. Naglasio je da će vojska učestovati u suzbijanju pandemije, ali da pobjedu protiv korone može da donese samo pojedinac.

– Siguran sam da je ovo borba u kojoj će čovečanstvo pobjediti. Pandemija vas tjera da donosite brojne izbore, ali nijedan od njih nije lak – rekao je na početku Džonson i dodao da je duh zajedništa držao virus na distanci od Britanije.

Napominje da je u posljednje vrijeme bilo previše kršenja epidemioloških mjera i da je virus zbog toga krenuo da se eksponencijalno širi.

– Najbolje oružje protiv ovog virusa je oružje koje ima svaki pojedinac, a to su zdrav razum i zajednička odlučnost – jasan je Džonson.

Premijer je dodao da nije rješenje da se stariji zaključaju u svoje domove, a da se virus slobodno kreće među populacijom. Napomenuo je još jednom da će vojska učestvovati u suzbijanju epidemije.

– Oni koji budu kršili pravila mogu da budu kažnjeni sa 10.000 funti, a nadgledanje mjera sprovodit će pored policije i vojska – rekao je Džonson

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se