DruštvoVIJESTI

Vlada Srpske gradi stambene objekte za mlade bračne parove i samohrane roditelje

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je danas u Banjaluci da će Vlada Srpske realizovati projekat izgradnje stambenih objekata za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim područjima, čiji je cilj demografska obnova i ostanak stanovništva u Srpskoj.

Davidovićeva je navela da će javni poziv, na koji će se moći prijaviti mladi bračni parovi, biti raspisan u oktobru i trajaće 30 dana.

– Riječ je o projektu čiji je cilj demografska obnova i zaustavljanje odliva stanovništva, a korisnici će biti birani konkursnom procedurom. Zbog izražene depopulizacije u ruralnim sredinama, predložena mjera prioritetno će biti realizovana u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim lokalnim zajednicama – rekla je Davidovićeva nakon sjednice Vlade Srpske koja je usvojila Informaciju o potrebi ulaganja u projekte iz resorne nadležnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Ona je naglasila da će projektom biti obuhvaćeni mladi bračni parovi dobi do trideset godina koji imaju jedno ili planiraju rađanje drugog djeteta, a koji raspolažu ili imaju u vlasništvu zemljište adekvatno za izgradnju stambene jedinice.

Davidovićeva je navela da su u toku razgovori sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje bi trebalo da podrži ovaj projekat, odnosno da subvencijama budu podržani mladi ljudi koji žele da se bave poljoprivredom.

Izvor
Srna
Tagovi
Back to top button
Close
Close