1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Vlada Srpske gradi stambene objekte za mlade bračne parove i samohrane roditelje

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je danas u Banjaluci da će Vlada Srpske realizovati projekat izgradnje stambenih objekata za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim područjima, čiji je cilj demografska obnova i ostanak stanovništva u Srpskoj.

Davidovićeva je navela da će javni poziv, na koji će se moći prijaviti mladi bračni parovi, biti raspisan u oktobru i trajaće 30 dana.

– Riječ je o projektu čiji je cilj demografska obnova i zaustavljanje odliva stanovništva, a korisnici će biti birani konkursnom procedurom. Zbog izražene depopulizacije u ruralnim sredinama, predložena mjera prioritetno će biti realizovana u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim lokalnim zajednicama – rekla je Davidovićeva nakon sjednice Vlade Srpske koja je usvojila Informaciju o potrebi ulaganja u projekte iz resorne nadležnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Ona je naglasila da će projektom biti obuhvaćeni mladi bračni parovi dobi do trideset godina koji imaju jedno ili planiraju rađanje drugog djeteta, a koji raspolažu ili imaju u vlasništvu zemljište adekvatno za izgradnju stambene jedinice.

Davidovićeva je navela da su u toku razgovori sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje bi trebalo da podrži ovaj projekat, odnosno da subvencijama budu podržani mladi ljudi koji žele da se bave poljoprivredom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se