Uručene nagrade za najbolje fotografije sa konkursa „Ljeto uz knjigu“

ZVORNIK – Ognjenu Stojkiću iz Zvornika uručena je danas nagrada za prvo mjesto za fotografiju koju je poslao na foto-konkurs zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke o temi „LJeto uz knjigu“.

Drugo mjesto pripalo je Nedi Petrović iz Zvornika, koja je dobila „pametni sat i kancelarijsku olovku, a treće Mirjani Sušić iz Vlasenice koja je nagrađena „pametnim“ satom.

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik Nega Stjepanović rekla je da je Stojkiću za osvojeno prvo mjesto uručen mobilni telefon i uramljena pobjednička fotografija, kao podsjećanje na učešće na ovogodišnjem foto-konkursu.

Ona je navela da su pobjednike glasovima izabrali pratioci na društvenoj mreži „Fejsbuk“.

„Na našoj Fejsbuk stranici postavili smo video-izložbu koju je pregledalo više od 30.000 ljudi, a svoje komentare ili glasove ostavilo je oko 2.000 pratilaca, što dovoljno govori o dometu ovog konkursa“, rekla je Stjepanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, za uspješno obavljeni foto-konkurs ova ustanova dobila je veliki broj pohvala od građana, biblioteka iz okruženja, ali i univerzitetskih profesora iz zemalja regiona.

„Ovaj foto-konkurs, kao i nagrade za najuspješnije radove, ali i druge aktivnosti koje sprovodimo imaju za cilj da se poveže tradicionalno, a to je knjiga, sa modernim, a to je sve ono što je vezano za internet“, naglasila je Stjepanovićeva.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi Zvornik, koja je obezbijedila nagrade.

Back to top button