2 C
Zvornik
20. април 2024.

Učiteljica i srednjoškolac pozitivni na virus korona

BANjALUKA – Učiteljica iz banjalučke Osnovne škole „Stanko Rakita“ pozitivna je na virus korona, kao i jedan đak drugog razreda Tehničke škole u Banjaluci, potvrđeno je Srni u ove dvije vaspitno-obrazovne ustanove.

Direktor Osnovne škole „Stanko Rakita“ Milenko Dujaković rekao je Srni da su u ponedjeljak dobili rezultate da je učiteljica pozitivna na virus korona.

„Učiteljica nije dolazila na nastavu i nije bila u direktnom fizičkom kontaktu sa učenicima“, rekao je Dujaković.

Dujaković je naglasio da, prema preporuci Higijensko-epidemiloške službe Doma zdravlja Banjaluka, nema potrebe da se prekida nastava jer đaci nisu bili u kontaktu sa učiteljicom.

„Škola poštuje sve propisane mjere dezinfekcije prostora i fizičke distance s ciljem zaštite učenika, nastavnog osoblja i zaposlenih u školi od širenja virusa korona“, zaključio je Dujaković.

Direktor Tehničke škole u Banjaluci Kristina Mrđa rekla je da je učenik drugog razreda u ovoj ustanovi pozitivan na virus korona.

„Jutros su nam javili iz Doma zdravlja da je đak pozitivan, te smo hitno tražili uputstva od Higijensko-epidemiloške službe kako da postupamo, sada čekamo njihove upute“, istakla je Mrđa.

Ona je naglasila da učenik koji je pozitivan na virus korona nije na nastavu
dolazio od prošlog petka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se