8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

U upotrebu pušteni asfaltirani putevi vrijedni 265.000 KM

ZVORNIK – Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ Edin Ramić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas su u zvorničkim povratničkim naseljima Radava i Kozluk pustili u upotrebu novoizgrađene asfaltne puteve ukupne vrijednosti oko 265.000 KM.

Ramić je rekao da je vrijednost asfaltiranih puteva u Kozluku oko 105.000 KM, a finansiralo ih je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH sa 85.000 KM, a ostatak grad Zvornik i mještani.

On je dodao da je izgradnja asfaltnog puta u Radavi koštala oko 160.000 KM, od čega je federalno resorno ministarstvo finansiralo radove sa 80 odsto, dok su ostatak sufinansirali grad Zvornik i mještani.

„Federalno resorno ministarstvo realizuje zajedničke projekte sa Gradskom upravom Zvornik, što predstavlja kvalitetnu saradnju koja uključuje građane povratnike, gradsku vlast i entitetske nivoe vlasti“, rekao je Ramić novinarima.

On je najavio da će u narednom periodu biti još ovakvih projekata čija se realizacija očekuje do kraja godine.

Ramić je izrazio nadu da će već krajem iduće godine većina infrastrukturnih projekata u povratničkim naseljima biti završena, nakon čega će pažnja biti usmjerena na projekte zapošljavanja.

Stevanović je rekao da aktivnosti resornog federalnog ministarstva doprinose da u Kozluku i drugim povratničkim mjestima budu bolji uslovi za život mještana.

„Gradska uprava podržava ove projekte, istina ne sa nekim velikim novcem, ali imajući u vidu stanje u budžetu i sa koliko problema se grad Zvornik suočava – sa poplavama i klizištima, izdvoji se toliko novca da projekti budu podržani“, naveo je Stevanović.

Ističući da je mnogo učinjeno na rješavanju infrastrukturnih projekata u povratničkim naseljima u Zvorniku, gradonačelnik je rekao da su urađeni putevi u nekim naseljima gdje ih nikad nije bilo, dok je u Kozluku i drugim sredinama zadovoljavajuća situacija, ali su prisutni drugi problemi, kao što je zapošljavanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se