U Srpskoj 73 nova slučaja virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča, Bolnica „Sv. apostol Luka“ u Doboju i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 573 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 73 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 37 muških i 36 ženskih osoba, od kojih su 12 mlađe, 52 srednje i devet osoba starije životne dobi.
 
Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, šest iz Foče, po četiri iz Gacka, Doboja i Istočne Ilidže, po tri iz Bijeljine, Gradiške, Modriče, Mrkonjić Grada, Sokoca i Čelinca, dvije iz Ljubinja, Pala i Trebinja i po jedna iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Petrova, Ribika i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.657 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 255 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.628  osoba, testirano je ukupno 66.799 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 203, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 60, a u opštim bolnicama 143 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.001 osoba, a nadzor je završen kod 52.484 osoba.

Izvor
atv
Back to top button