14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Tužilac: Izvesno da su u padu MiG-a poginula oba pilota

MALI ZVORNIK – Na mjestu na kome se danas srušio avion Vojske Srbije, u selu Brasina, između Malog Zvornika i Banje Koviljače, nalaze se vatrogasna i policijska kola.

Mjesto nesreće nadleću vojni i policijski helikopteri.

Prema prvim rezultatima istrage, koji nisu zvanični, oba pilota aviona koji se srušio nisu uspjeli da se katapultiraju.

Zoran Obradović, tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu, rekao je za „Novosti“ da je bilo riječi da se jedan pilot katapulirao, „ali je, sasvim izvjesno, da su poginula oba pilota“.

Najprije su mediji preneli, pozivajući se na nezvanične informacije s mjesta zbivanja, da se od dva pilota jedan katapultirao i da se za njim traga, dok je drugi pilot stradao.

Potom je RTS prenio nezvaničnu informaciju da nijedan pilot nije uspio da se katapultira. Beogradske „Novosti“ su objavile ranije da su pokraj potpuno uništene letjelice pronađeni i dijelovi tijela.

Za sada, nema zvaničnih informacija.

Kako javlja RTS, u bolnicu je, odmah nakon nesreće, primljena jedna muška osoba, 1961. godište, sa opekotinama grudnog koša, glave i ruku. Osim toga, kako se navodi, ta osoba nema drugih povreda i svjesna je. Radi se o mještaninu sela u čije dvorište se srušio avion.

RTS je naveo i da je Vojska naložila novinarima da se udalje s mjesta nesreće, kao i da im je rečeno da o tome ne izvještavaju.

U međuvremenu, ponovo se oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova, koje je saopštilo da je avion koji se danas srušio prije polijetanja bio pregledan temeljno i da je tada konstatovano da je letjelica ispravna.

Na mjestu pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika, inače, nalaze se ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se