14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Sedam uhapšenih u Sokocu, među njima i bivši poslanik SDS-a

SOKOLAC – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, po naredbi Tužilaštva BiH, na području Sokoca uhapsili sedam osoba koje sumnjiče za ratne zločine.

-Osumnjičeni se terete da su u septembru 1992. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti, isplanirali, organizirali i učestvovali ubistvu 44 civila bošnjačke nacionalnosti iz sela Novoseoci u opštini Sokolac i progon  civilnog stanovništva sa navedenog područja – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Zbog navodnih ratnih zločina uhapšeni su Jadranko Šuka, Milan Tupajić, Dragan Obradović, Miladin Gašević, Željko Gašević, Momir Kezunović i Branislav Kezunović.

Tupajić je bivši poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini i nekadašnji predsjednik opštine Sokolac i kriznog štaba SDS-a.

Njega je 2012. godine Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju osudio na dva mjeseca zatvora  jer je odbio da svjedoči na suđenju bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Obradović je ratni komandir Policijske stanice Sokolac, a Gašovići, Kezunovići i Šuka su nekadašnji pripadnici Vojske Republike Srpske.

Uhapšeni se trenutno nalaze na kriminalističkoj obradi u prostorijama SIPA.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se