15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Sajam knjiga u Beogradu krajem oktobra, ako epidemiološka situacija dozvoli

Sajam knjiga u Beogradu biće održan u izvornom terminu, krajem oktobra, ukoliko to dozvole epidemiološke prilike, ili će eventualno biti odgođen za kraj godine, izjavio je sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl.
„Sajam knjiga će biti odgođen eventualno za kraj godine, ukoliko Republički krizni štab proceni da postoji rizik po zdravlje ljudi“, rekao je Karl, nakon sastanka u Beogradu sa članovima Odbora Sajma knjiga i predstavnicima Beogradskog sajma, te predstavnicima izdavača.

Prema njegovim riječima, ako stigne dozvola struke, onda će sve strane u procesu da se sastanu ponovo i zajedničkim snagama pronađu optimalne modele po kojima bi se sajam knjiga održao.

„Tu je pre svega reč o obimu organizacije, finansijskoj konstrukciji i trajanju, jer to svakako neće biti pun kapacitet manifestacije kada je reč o poseti i tradicionalnim glavnim dešavanjima poput zemlje gosta i pratećim programima“, rekao je Karl.

Karl je rekao da je na sastanku menadžment Sajma prezentovao projekciju posjete na dnevnom nivou podijeljenu po satima i lokacijama unutar sajamskog zdanja.

On je dodao da je dogovoreno da se taj dokument pošalje Republičkom kriznom štabu na izjašnjenje jer je riječ o brojci koja je veća od trenutno dozvoljenih 500 ljudi u zatvorenom prostoru.

„z Sajma su uverili da je moguće organizovano praćenje posete odnosno regulisanje rasporeda ulazaka i izlazaka iz sajamskih hala, kao i da u projekcijama vođeno računa o površinama prostora, dozvoljenim razmacima i svim ostalim merama zaštite“, rekao je Karl.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se