Kultura

Režiser Siniša Grabež dobitnik nagrade “Zlatni vitez”

Film „Dnevnik ratnog hirurga“ autora Siniše Grabeža rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske proglašen je za najbolji kratkometražni dokumentarni film jubilarnog 29. Međunarodnog filmskog festivala Zlatni Vitez, koji je ove godine održan u Sevastopolju.

Siniša Grabež, režiser

Film Siniše Grabeža posvećen je ratnom hirurgu dr. Miodragu Laziću koga su nazivali “ocem urgentne medicine”, a koji je u Republici Srpskoj stekao status legenedarnog hirurga, spasivši nebrojeno života tokom teških ratnih godina.

Legendarni hirurg je preživio rat, ali ne i bitku protiv virusa korona.

U programu filmskih projekcija festivala predstavljeno je više od 200 takmičarskih i netakmičarskih igranih, dokumentarnih, animacionih, studentskih, debitantskih i dječjih filmova iz 21 zemlje svijeta: Rusije, Njemačke, Španije, Italije, Francuske, Bugarske, Srbije, Republike Srpske i drugih.

Zlatni Vitez jedan je od najznačajnih filmskih festivala koji, između ostalog, organizuje Ministarstvo kulture Ruske Federacije, a čiji su pokrovitelji predsjednik Rusije Vladimir Putin, ruska Duma, te patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Ovogodišnji festival posvećen je 75. godišnjici Velike pobjede

Izvor
rtrs
Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close
Close