5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

OVO JE NAJČEŠĆE MJESTO GDJE SU POKUPILI VIRUS! Oboljeli od korone su ljekarima rekli istu stvar!

Nova studija Američkih centara za prevenciju i kontrolu bolesti uporedila je odrasle osobe oboljele od koronavirusa i one sa negativnim rezultatom testiranja.

Pokazalo se da je u prvoj grupi dva puta više ljudi koji su odlazili u restorane i to 14 dana prije nego što su se zarazili. U studiji koja je objavljena u četvrtak analizirani su podaci 314 odrasle osobe koje su u julu testirane pozitivno na koronavirus jer su imali simptome: 154 njih bile su pozitivne, a 160 negativno.

Testovi su urađeni u 11 različitih zdravstvenih ustanova u 10 američkih država: Kaliforniji, Koloradu, Merilendu, Masačusetsu, Minesoti, Severnoj Karolini, Ohaju, Tenesiju, Juti i Vašingtonu, piše Si-en-en.

Istraživači iz Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, ali i drugih institucija, pomno su ispitivali odgovore pacijenata na pitanje da li su nosili maske i pitanja o njihovim raznim aktivnostima u zajednici, uključujući i to da li su nedavno ručali u restoranu, odlazili u bar ili teretanu.

Podaci su pokazali da su 42 procenta odraslih koji su bili pozitivni na testiranju, imali blizak kontakt sa najmanje jednom zaraženom osobom, u odnosu na 14 procenata onih koji su bili negativni, a većina bliskih kontakata – 51 odsto bili su članovi porodice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se