23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

ODBOJKA U SRCU: Sestre Ana i Tara Bošković kao male zavoljele igru na mreži

ZVORNIK – Sestre Anu i Taru Bošković, zatekli smo na trenigu odbjkašica Drine, koje se priprema za početak novog prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske. Ana je trenirala sa seniorskom, a Tara sa pionirskom ekipom.

Rođene Zvorničanke, stigle su iz Novog Sada, da bi odradile trening i što spremnije dočekale takmičenja. Starija Ana, ima 18 godina, i upisala je Elektrotehnički fakultet, a petnaestogodišnja Tara je još uvjek gimanzijalka. Ana je završila srednju školu u Zvorniku, kao učenik generacije i započela studije na jednom od najprestižnijih fakulteta u Srbiji.

Tara je željela da bude uz sestru, pa je i nju put odveo do Novog Sada. Zajedničko ovim mladim djevojkama je što su još kao male zavoljele igru na mreži.

– Meni je odbojka obilježila dosadašnji život. Treniram još od drugog razreda osnovne škole. Odrastala sam uz odbojku, slušala savjete trenera i nastojala da stalno napredujem u ovoj igri. Prošla sam sve selekcije Drine i stigla do prvog tima. Prve korake u igri bile su pod nadzorom trenera Velibora Petrovića, kome sam zahvlana za dosadašnje uspjehe, a sada mi je trener Mladen Subotić. Meni, kao i većini onih kojima je odbojka na srcu, sviđa se igra Tijane Bošković. Želja mi je da redovno treniram i igram, a koliko ću u tome uspjeti, zavisi od obaveza na fakultetu rekla nam je Ana.

Sestre Bošković, za sada dolaze na trenige u Zvornik i želja im je da ostave što duži i bolji trag u ekipi Drine.

Kao i starija sestra, i Tara je krenula da trenira odbojku od drugog razreda osnovne škole. Član je pionirske ekipe, sa kojom ima velike ambicije.

– I meni je u početku trener bio Velibor Petrović, a nastavila sam rad sa Petrom Rajkovićem. Imamo dobre trenere, i nadamo se da će ova generacija, ponoviti uspjeh iz prošle godine, kada su naše pionirke osvojile titulu prvaka Bosne i Hercegovine. U ekipi vlada velika sloga i ljubav, što je garancija da ćemo uspjeti, rekla nam je Tara Bošković.

Sestre Tara i Ana Boskovic Kopiraj Copy
Foto: D.Gajić

Obje igraju na mjestu srednjeg blokera, pa su im uz Tijanu Bošković uzori i Brankica Mihajlović i Stefana Veljković. Od muškaraca, Tari se najviše sviđa igra Srećka Lisinca, reprezentativca Srbije.

Veliku podršku sestre Bošković, imaju od roditelja Biljane i Saše, koji ih stalno opominju, da sport odgaja dobre ljude, i da se kroz druženja i takmičenja stvaraju prijateljstva za cio život.

O ovim djevojkama, samo riječi hvale ima i trener Velibor Petrović.

– Sestre Bošković su primjer, da ona djeca koja su vrijedna i uspješna u školi, postižu dobre rezultate i u sportu. Ana je jedno vrijeme bila i kapiten ekipe. Tara je bila „Vukovac“ u osnovnoj školi i siguran sam da će tako nastaviti i u gimnaziji. Njima nije teško da dolaze iz Novog Sada i da ne propuste nijedan trening. Ove djevojke i druge, njima slične treba uvjek isticati, i davati im podršku, rekao nam je Petrović.

Ove mlade i ambiciozne sportiskinje, uvjek imaju na umu riječi i savjete trenera i roditelja, što je garancija da će uspjeti u sportu i životu.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se