14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Krivokapić: Prebacuju milione iz državnih na privatna preduzeća

PODGORICA – Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić rekao je da u preduzećima sa većinskim državnim kapitalom primijećeno ubrzano raspisivanje tendera i prebacivanje milionskih vrijednosti na firme iz kumovsko-familijarnog miljea.

„Obavještavamo javnost da je u preduzećima sa većinskim državnim kapitalom primijećeno ubrzano raspisivanje tendera, čime se očigledno vrši ubrzano prebacivanje značajnih državnih sredstava kompanijama iz kumovsko-familijarnog kruga“, navodi se u saopštenju liste „Za budućnost Crne Gore“.

On je kao primjer ovog postupka naveo CEDIS (Crnogorski elektrodistributivni sistem) kao naručioca u domenu javnih nabavki, u periodu od 11. avgusta do 1. septembra, koji su započeli realizaciju 20 poslova iz domena javnih nabavki.

„Indikativno je da baš u ovom periodu, odnosno u mjesecu u kojem se održavaju parlamentarni izbori, slijedi realizacija poslova koji datiraju iz perioda 2018, 2019. i početka 2020. godine“, ukazao je Krivokapić.

On je naveo da je riječ o milionskim poslovima za koje nije jasno zašto nisu bili realizovani kada se javila potreba za njima, odnosno u skladu s planovima javnih nabavki.

Krivokapić je naglasio da je hitno potrebno obustaviti postupke ovih i sličnih nabavki bez imalo racionalnog osnova.

„Povrh svega vrlo je upitna neophodnost, pa i zakonitost ovih postupaka, pri čemu će se izoštriti odgovornost za racionalno poslovanje rukovodilaca preduzeća koje pokreću ove užurbane postupke“, napominje se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se