INFOCENTARZvornik

Kontrola brzine na putevima Zvornika do 13. septembra

Na području PU Zvornik kontrola mjerenja brzine kretanja vozila uz pomoć savremenog radarskog sistema

Obavještavamo građane da će se od 03. do 13. septembra 2020. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Podsjećamo, u toku je akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru koje će PU Zvornik preduzeti niz preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju veće bezbjednosti djece školskog uzrasta ali i drugih učesnika u saobraćaju.

Tagovi
Back to top button
Close
Close